Kerron ensin näkyni, joka tuli rukouskokouksessa muutama viikko sitten. Näin kaksi erilaista tarjotinta. Vasemmalle puolelle oli koottu pilaantunutta haisevaa jätettä. Oikeanpuoleisella tarjottimella oli hyvää puhdasta ruokaa, joka antaa elämän ja terveyden. Jos joku ottaa ja syö vasemmalta puolelta, sairastuu varmasti.

Mitä tämä tarkoittaa?

Nykyään media on täynnä kaikenlaista sielun ruokaa. Se voi näyttää houkuttelevalta, se vetoaa voimakkaasti tarpeisiisi. Se näyttää mukavalta ja viattomalta. ”Maista vähän tästä!” Älä katsele viiniä, kuinka se punoittaa, kuinka se maljassa hohtaa. Helposti se valahtaa kurkusta alas. Lopulta se puree kuin käärme ja vuodattaa myrkkyä kuin kyy. Tämä löytyy Raamatusta, Sananlaskujen kirjasta 23:31-32

Oikealla puolella on hyvää, terveyttä tuottavaa ruokaa. Siinä on: ”Osta totuutta, älä myy, osta viisautta, kuria ja ymmärrystä.” Sananlaskut 23:23

Ilosanoma, evankeliumi on ilmaista, mutta saadaksesi siitä terveyden, sinun tulee luopua huonosta tarjonnasta. Jeesus kutsuu: ”Kuulkaa kaikki janoiset! Tulkaa veden ääreen! Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa viljaa ja syökää. Tulkaa, ostakaa ilman rahaa, ilman hintaa viiniä ja maitoa. Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää ja sielunne nauttii yltäkylläisyydestä. Kallistakaa korvanne, tulkaa minun luokseni. Kuulkaa, niin sielunne saa elää.” Jesaja 55:1-3

Jeesus kertoi vertauksen tuhlaajapojasta Luukkaan evankeliumissa 15:11-24. Isä jakoi omaisuutensa kahden poikansa kesken. Nuorempi poika tuhlasi koko omaisuutensa vieraalla maalla eläen irstaasti. Ilmaus kreikan kielessä merkitsee myös: itseään särkien.

Kun tuli kova nälänhätä, poika meni itseensä ja sanoi: Minä nousen ja menen isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.

Isä otti pojan hyvin vastaan ja sani palvelijoilleen: ”Tuokaa nopeasti parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa. Sillä tämä minun poikani oli kuollut, mutta heräsi eloon! Hän oli kadonnut, mutta nyt hän on löytynyt!” Ja he aloittivat iloisen juhlan.

Poika valitsi ensin väärin, mutta kääntyi takaisin isänsä luo ja sai kaiken anteeksi. Parhaat vaatteet – se merkitsee, että hänen likainen menneisyytensä pyyhittiin pois. Kengät – hän sai takaisin arvonsa, jonka oli menettänyt. Sormus – hän sai asemansa ja arvovaltansa Isänsä perillisenä.

Rakas ystävä! Jos tämä puhuttelee sinua, niin käänny sinäkin takaisin Jeesuksen luo. Parannus merkitsee mielenmuutosta ja 180 asteen käännöstä. Älä enää juokse karkuun. Kaikki on valmiina sinua varten. Pyydä anteeksi harhailujasi ja palaa takaisin uskovien yhteyteen. Jeesus rakastaa sinua.

Sirkka