Mittaamattoman arvokas omaisuus on joutunut vääriin käsiin. Näin tapahtui koko ihmiskunnalle paratiisissa, kun Adam ja Eeva olivat Jumalalle tottelemattomia ja söivät kielletystä puusta. Heidän Luojansa oli pakko karkottaa heidät sieltä pois, etteivät he söisi myös elämän puusta ja eläisi ikuisesti. Siinä jo tuli näkyviin Jumalan ihmisrakkaus, kun Hän laittoi rajan syntiä seuraavalle kiroukselle.

Paratiisissa suurelta ja rakastavalta Tekijältä riistettiin oikeus omaisuuteensa ja kaikki sukupolvet joutuivat synnin alle. Mitä sitten on synti? Se on ennen kaikkea epäuskoa ja epäluottamusta Jumalaa ja hänen Sanaansa kohtaan. Siitä sitten seuraa muu pahuus.

Synti tekee ihmisen orjaksi. Hän, joka valehtelee ja pettää toisia, kietoutuu yhä pahemmin omiin verkkoihinsa. Jeesus sanoo: ”Jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa iäti, mutta poika pysyy. Jos siis Jumalan Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” Johanneksen evankeliumi 8:34-36. Jos löydät itsesi tästä kuvauksesta, tilanteesi ei ole toivoton.

Ihminen ei pysty vapauttamaan itseään tai toista henkilöä synnistä ja väärän isännän orjuudesta, vaikka kuinka yrittäisi. ”Ei kukaan voi veljeään lunastaa eikä hänestä Jumalalle sovitusta maksaa – onhan ihmisten sielujen lunastus kallis, ihmiseltä se jää ikuisesti suorittamatta- niin että hän saisi elää ikuisesti eikä näkisi kuolemaa.” Psalmi 49:8-10

Jumala sanoo: ”Kaikki sielut kuuluvat minulle, niin isän kuin pojankin sielu ovat minun. Jokaisen, joka tekee syntiä, on kuoltava. Hesekiel 18:4 Synnin palkka on kuolema. Se tuottaa kuoleman, mikä tarkoittaa täydellistä eroa Jumalasta.

KIITOS JUMALALLE, SINUT ON LUNASTETTU VAPAAKSI!

Vain yksi kykeni siihen – hän, jolla ei ollut henkilökohtaista syntiä – ei yhtään rikkomusta. 1. Pietarin kirje: 2:22, 24 ”Hän, joka ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta havaittu. Kristus itse kantoi meidän syntimme ruumiissaan ristinpuulle, että me synneille kuolleina eläisimme vanhurskaudelle. Hänen haavojensa hinnalla teidät on parannettu.”

Kiinnostaako sinua aarteiden etsintä? Niitähän on löydetty täältä Kanta-Hämeestä nimenomaan pelloista. Raamattu kertoo verrattoman suuresta aarteesta. ”Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre, jonka mies löysi ja kätki. Iloissaan hän meni ja myi kaiken, mitä hänellä oli ja osti sen pellon,” Matteuksen evankeliumi 13:44. Pelto on maailma. Matteus:13:38. Se suunnaton aarre on koko ihmiskunta. ”Jumala, meidän Pelastajamme tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” 1.Timoteuskirje 2:4

Maailma on nyt pahan vallassa. Siitä voi lukea joka päivä uutisista.

Jeesus, Jumalan Poika on jo voittanut Paholaisen. Kristus maksoi täyden hinnan koko ihmiskunnan ja maanpiirin lunastuksesta. ”Tämän armon Hän on lahjoittanut meille siinä Rakastetussa, JOSSA MEILLÄ ON LUNASTUS HÄNEN VERENSÄ KAUTTA, RIKKOMUSTEN ANTEEKSI SAAMINEN HÄNEN ARMONSA RIKKAUDEN MUKAAN.” Efesolaiskirje 1:6-7 ”Hän antoi itsensä lunnaiksi kaikkien puolesta, todistukseksi aikanaan.” 1. Timoteuskirje 2:6

Jumala on ensin rakastanut meitä, kun me olimme vielä hänen vihollisiaan. Sinut on luotu olemaan yhteydessä Luojaasi ja Tekijääsi. Usko siis evankeliumi = hyvät uutiset Kristuksen työstä sinun puolestasi, niin sinä pelastut!

Sinua siunaten, Sirkka