Ef. 2:6 sanoo: ”Jumala on herättänyt meidät yhdessä hänen kanssaan ja asettanut yhdessä hänen kanssaan istumaan taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa” (FINRK) Meidät on istutettu Kristuksen kanssa taivaallisiin paikkoihin. Mitä se tarkoittaa? Se tarkoittaa, että meidän henkemme on istunut Kristuksen kanssa, koska olemme Hänessä. Kyllä, me olemme maailmassa, mutta meidän henkemme on Kristuksessa. Meillä Jumalan lapsina on pääsy näkemään ja kuulemaan, mitä Jumala sanoo taivaallisesta maailmasta, koska me istumme Kristuksen kanssa. Ef. 1:19-21 ‘ja mikä hänen voimansa ylenpalttinen suuruus meitä kohtaan, jotka uskomme-sen hänen väkevyytensä voiman vaikutuksen mukaan, jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa’ (1933/38).
On tärkeää ymmärtää tämä totuus, että me kristittyinä voimme nähdä ja kuulla, mitä Jumala sanoo. Meillä on Kristuksessa kyky nähdä Jumalan näkökulmasta ja liittyä Kristuksen kanssa esirukoukseen ja julistaa, mitä Jumalan sydämellä on tilanteiden suhteen. Se, että istumme Kristuksen kanssa taivaallisissa paikoissa, tarkoittaa, että voimme nähdä Jumalan näkökulmasta kaikkien tilanteiden ja jopa alueiden ja kansakuntien yläpuolelle. Meitä kutsutaan kiinnittämään katseemme Jeesukseen kaikissa tilanteissa.
2. Korinttilaiskirjeessä 4:17-18 sanotaan: ‘Sillä tämä hetkisen kestävä ja kevyt ahdistuksemme tuottaa meille iankaikkisen ja määrättömän kirkkauden, ylenpalttisesti, meille, jotka emme katso näkyväisiä, vaan näkymättömiä; sillä näkyväiset ovat ajallisia, mutta näkymättömät iankaikkisia.’ (1933/38). Jokaisessa tilanteessa voimme nähdä asiat joko luonnollisesta näkökulmasta tai voimme valita nähdä ne Jumalan näkökulmasta. Oppikaamme näkemään Jumalan näkökulmasta ja julistamaan hänen näkökulmaansa tilanteisiimme.