Kun ihminen tulee uskoon, niin päällimmäisenä on ensirakkaus Herraa kohtaan. Ihminen saa kokea rauhan, ilon ja vapauden sellaisella tasolla, jota ei ilman Jeesusta pysty koskaan kokemaan. Kokemus voi tulla voimalla tai hiljaisesti, olla ”outo” tai ”tavallinen”, mutta joka tapauksessa se on erittäin henkilökohtainen eikä jätä ketään kylmäksi. Aika nopeasti kuitenkin tulee eteen konkreettisia kysymyksiä, että miten tästä eteenpäin? Mistä tässä kaikessa on kyse? Kuka on tämä Jeesus, jonka sovitustyön olen saanut ottaa vastaan? Mitä seuraavaksi? Mihin nyt menen? Koska syödään??? Kaikenlaisia kysymyksiä, jokaisella omansa.

Vaikka edellisessä kappaleessa puhuin kokemisesta, niin kokemuksien metsästämisestä uskonelämässä ei kuitenkaan ole kyse. Niin kuin eräs Jumalan mies on sanonut: ”Pääasia on pitää pääasia pääasiana.” Eli kaikessa on kysymys Jeesuksesta Kristuksesta. Uskovana sinut on kutsuttu ennen kaikkea rakastamaan Herraa.

”Jeesus vastasi: ”Tärkein on tämä: ”Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.” Toinen on tämä: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” Näitä suurempaa käskyä ei ole.”” –Mark. 12:29-31.

Tässä Jeesus kertoo meille mikä on pääasia. Häntä on rakastettava henkilökohtaisesti, Jeesus ei salli kenenkään ulkoistaa suhdettaan Häneen. Eli vaikka olisit kuinka voidellun Jumalan miehen tai Jumalan naisen ohjauksessa, pitää sinun luoda myös oma suhteesi Jeesukseen. Mitä nopeammin tämän sisäistät ja lähdet kulkemaan Hänen kanssaan niin sen parempi.  Itsesi rakastamisesta kerron lisää toisella kertaa. 

”Kuinka sitten voin tutustua Häneen?”

Tämä kysymys oli itselläni päällimmäisenä uskoon tullessani. Vastauksena siihen on: yhteydenpito. Itseni oli melko vaikeaa hyväksyä se tosiasia, että maailmankaikkeuden Herra haluaa puhua ja puhuu suoraan MINULLE. Sillä ei onneksi ole mitään merkitystä kuka sinä olet ollut tai olet tällä hetkellä, sillä Hän itse on kuollut sinun puolestasi ristillä ja vuodattanut verensä puolestasi, jotta sinulla olisi syntien anteeksianto ja sovitus sekä yhteys Jumalaan. Hän haluaa tutustua juuri sinuun. Kyse on Hänen tahdostaan ja rakkaudestaan sinua kohtaan, ei toisinpäin. Isä juoksi tuhlaajapoikaa vastaan ja syleili ja suuteli häntä ja riemuitsi suuresti pojan paluusta, vaikka hän oli likainen ja haiseva sekä mokannut pahemman kerran (Luuk. 15:11-32). Sillä tavalla hän kohtelee meistä jokaista.

”Kuinka voin pitää yhteyttä Hänen kanssaan?”

Yhteys Jeesukseen perustuu vapauteen ja lepoon sekä Hänen rakkauteensa. Hän ei koskaan pakota sinua mihinkään. Jumala rakastaa ja arvostaa sinua ja siksi Hän aina kysyy sekä kutsuu, ei pakota. Hän näkee meidät läpikotaisin, eikä Herraa voi huijata. Olen itse sitä monesti yrittänyt…ei toimi! Pyydä Häneltä rukouksessa ja kiitoksessa rehellisesti sitä mitä tarvitset kulloiseenkin hetkeen. Vain Jeesuksen rakkaudessa ja läsnäolossa paranee meidän haavamme. Vain Hänen läsnäolossaan pysymme pystyssä silloinkin kun menee mahtavasti ja Hänen siunauksensa on yllämme. Se voi välillä sattua ja tehdä kipeää, mutta älä pelästy, se on meidän vanha luontomme, joka pistää hanttiin.

Etsi Häntä niin kuin sinä etsit. Joku voi sanoa, että rukoile 2 tuntia päivittäin, toinen sanoo että lue raamattua vähintään tunti joka päivä, toinen käskee ylistämään Herraan aamulla kun heräät ja illalla ennen kuin menet nukkumaan. Näitä sinun tuleekin tehdä, mutta ole vapaa. Oma ”tyylisi” pitää sinun itse löytää Herran kanssa. Kuten sanottu, henkilökohtainen suhde, etsi Häntä itse! Ei se ole sen vaikeampaa tai helpompaa. Muista, että uskoon tultuasi on henkesi juuri herätetty elämään. Henkesi tarvitsee oikeanlaista ravintoa oikeaan aikaan kasvaakseen Jumalan tahdon mukaisesti ja pitääksesi yhteyttä Häneen.

”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.” –Matt. 6:33

Yllä on jae vuorisaarnasta (Matteuksen evankeliumi, luvut 5-7), joka kannattaa jokaisen tuoreen ja kypsemmänkin uskovan lukea ja sisäistää. Jakeessa Jeesus vastaa ihmisten moniin kysymyksiin, jotka koskevat ihan tätä maallista elämää; miten saan vuokran maksettua, mistä saan ruokaa, miten pidän perheestäni huolen, mistä saan töitä? jne… Tärkeitä asioita, joita ei voi sivuuttaa. Näin Jeesus osoittaa, että Jumala tahtoo pitää meistä huolen jos me vain sen Hänelle sallimme.

Kuten ihan ihmistenkin välisten suhteiden alussa, yhteys on nyt luotu ja kommunikointi aloitettu. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan eteenpäin! Ole utelias, ole oma itsesi, tule rohkeasti Herrasi luo. Kysele asioita ja puhu hänelle vapaasti. Jos jännittää, niin hengittele muutaman kerran syvään ja koeta uudelleen. Sinulla on Jumala, joka elää ja puhuu kansalleen. Iloitse Herrassasi! Hän on uskollinen ja pitää sinut pystyssä! Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesus Kristus!

Siunattua viikkoa jokaiselle ja seuraavaan kertaan!

-Mikko Airosto